lördag 15 december 2012

Chokladpralinstillverkning

 
I onsdags skulle jag och Marie från Jabbo göra egna chokladpraliner. Det började bra med fina formar och godaste fyllningarna som vi hittade på själva. Saffran med vit choklad och en skvätt rom och mandarin med både zest och mandarinello från Sicilien.


 
Men sen var det ju det där med att få ut dem ur formarna...  


 
Det krävdes våld tills tummarna ömmade.
 
 
Och flera blev bara kross ändå.


Men några blev i alla fall halvfina. Och de smakar gott!


 
Kanske borde vi ha börjat med nåt enklare. Jag har aldrig ens gjort tryffel...
Tror kanske att de fastnade pga att vi inte tempererade chokladen rätt. Har önskat mig en termometer i julklapp.
 

2 kommentarer:

Kristina sa...

Hovtång vid pralintillverkning verkar lite over kill tycker jag ;-)

annas paraply sa...

Haha, ja du har rätt. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...